Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
  1. Zijne Majesteit de Koning ontvangt dinsdagmiddag 4 oktober 2022 de president van Benin, de heer Patrice Talon, in audiëntie op Paleis Huis ten Bosch. Dinsdagavond ontvangt minister-president Rutte de president op het ministerie van Algemene Zaken voor een bilaterale ontmoeting en een werkdiner. Bij dit diner zijn ook minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en van de zijde van Benin minister Agbénonci van Buitenlandse Zaken en Samenwerking aanwezig.
  2. Minister-president Rutte ontvangt maandag 3 oktober 2022 de voorzitter van de Europese Raad Michel voor een werkdiner op het Catshuis. De ontmoeting vindt plaats in aanloop naar de eerste bijeenkomst van de Europese Politieke Gemeenschap en de informele Europese Raad in Praag later die week.
  3. Minister-president Rutte is dinsdag 4 oktober met een afvaardiging van het Nederlandse kabinet in Berlijn voor regeringsconsultaties met een afvaardiging van de Duitse regering, onder leiding van bondskanselier Scholz. De Nederlandse delegatie zal ontvangen worden in het Bundeskanzleramt.
  4. Minister-president Rutte bezoekt woensdag 28 september MBO Westland in Naaldwijk. Hier spreekt hij met mbo-studenten die tijdens Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden voor het mbo, zijn uitgeroepen tot Nederlands kampioen in hun vakgebied. Er zijn tijdens deze ontmoeting tien verschillende beroepsgroepen vertegenwoordigd. 
  5. Vandaag is het Prinsjesdag. Dit is de opening van het nieuwe parlementaire jaar. De Koning spreekt de Troonrede dit jaar uit in de Koninklijke Schouwburg. En voor het eerst in 3 jaar is er weer een rijtoer in de Glazen Koets. De overdracht van het koffertje met de Miljoenennota en Rijksbegroting vindt plaats in het tijdelijke Kamergebouw. Vanochtend vonden de laatste voorbereidingen plaats.   

LOCATIE

Zekeringstraat 17a
1014BM Amsterdam

TELEFOON

084-8690978

K.v.K: 54620627 IBAN: NL45INGB0006718885 BTWnr: 851375169B01