Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
  1. Minister-president Rutte ontvangt maandag 4 juli minister-president Rama van Albanië op het ministerie van Algemene Zaken.
  2. Minister-president Rutte neemt samen met minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken en minister Ollongren van Defensie deel aan de NAVO-top in Madrid die plaatsvindt van 28 tot en met 30 juni. De top staat in het teken van de Russische inval in Oekraïne, de veiligheidssituatie in de wereld en het nieuwe Strategisch Concept van de NAVO.
  3. Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte wonen zaterdag 25 juni in Den Haag de Nederlandse Veteranendag bij, een eerbetoon aan de ruim 100.000 Nederlandse veteranen. De Koning houdt een toespraak en reikt 18 vaandelopschriften uit aan eenheden van de Krijgsmacht die zich tijdens de strijd in Afghanistan hebben onderscheiden. Ook neemt hij het defilé af. Minister-president Rutte houdt een toespraak in de Koninklijke Schouwburg.
  4. “De gekmakende machteloosheid, dat je niet hebt kunnen doen waarvoor je ooit militair bent geworden. Mensen beschermen, onze democratische rechtstaat verdedigen. Dat gevoel afgesneden te zijn van de buitenwereld, door alles en iedereen in de steek gelaten. En ook de gemakkelijke verwijten achteraf, van critici die zelf hoog en droog in het veilige Nederland zaten. Dus ja, ik begrijp die vraag heel goed: waar was de wereld?” Dat zei minister-president Mark Rutte vandaag tegen ongeveer 350 veteranen van Dutchbat III. 
  5. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht voor benoeming van de nieuwe raad van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voorzitter Corien Prins: “Bij de samenstelling van de raad is zorgvuldig gekeken naar wetenschappelijke kwalificaties, affiniteit met beleidsvraagstukken, diversiteit in samenstelling en wetenschappelijke disciplines en bij voorkeur bestuurlijke c.q. politiek-bestuurlijke ervaring.”

LOCATIE

Zekeringstraat 17a
1014BM Amsterdam

TELEFOON

084-8690978

K.v.K: 54620627 IBAN: NL45INGB0006718885 BTWnr: 851375169B01