Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
  1. Minister-president Rutte brengt dinsdag 26 september een bezoek aan Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het bezoek staat in het teken van de brede betrekkingen tussen Nederland en de VAE en van samenwerking op het gebied van de energietransitie.
  2. Minister-president Rutte neemt vrijdag 22 september deel aan de 78e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) in New York. Vanuit het kabinet zijn op verschillende dagen ook minister Bruins Slot van Buitenlandse Zaken, minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en staatssecretaris Van Huffelen, Koninkrijksrelaties en Digitalisering, aanwezig bij de AVVN. De Koninkrijksdelegatie bestaat verder uit minister-president Wever-Croes van Aruba en minister-president Jacobs van Sint Maarten.
  3. Koning Willem-Alexander heeft op 4 september 2023, op voordracht van de minister-president, met ingang van 5 september 2023: minister mr. E.N.A.J. Schreinemacher ontheven van de leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken en belast met de aangelegenheden betreffende Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking;  minister mr. drs. H.G.J. Bruins Slot ontheven van de leiding van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en belast met de leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken; minister H.M. de Jonge belast met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties; minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ir. C.E.G. van Gennip, benoemd tot viceminister-president. Dit heeft het Kabinet van de Koning medegedeeld.
  4. Minister-president Rutte en minister Kaag van Financiën nemen op zaterdag 9 en zondag 10 september deel aan de G20 top in New Delhi, India. Aansluitend brengt de minister-president op maandag 11 september een bezoek aan Bangalore, India, in het kader van een economische missie.
  5. Zijne Majesteit de Koning ontvangt maandagmiddag 4 september de president van de Republiek Moldavië, mevrouw Maia Sandu, in audiëntie op Paleis Noordeinde.

LOCATIE

Zekeringstraat 17a
1014BM Amsterdam

TELEFOON

084-8690978

K.v.K: 54620627 IBAN: NL45INGB0006718885 BTWnr: 851375169B01