Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
  1. De Emir van de staat Qatar, Zijne Hoogheid Sjeik Tamim bin Hamad Al Thani, brengt maandag 24 juni een officieel bezoek aan Nederland. Hij wordt hierbij vergezeld door zijn echtgenote, Hare Hoogheid Sjeika Jawaher bint Hamad Al Thani. De Emir wordt officieel ontvangen door Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima. Ook vinden ontvangsten plaats door minister-president Rutte en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer.
  2. Minister-president Rutte neemt deel aan de conferentie over vrede in Oekraïne op 15 en 16 juni in Zwitserland. Staatshoofden, regeringsleiders en ministers vanuit de hele wereld zijn aanwezig bij de bijeenkomst.
  3. Minister-president Rutte brengt op donderdag 13 juni een bezoek aan Helsinki, Finland. In de ochtend wordt de minister-president ontvangen door president Stubb op het presidentieel paleis. Tijdens de ontmoeting spreken zij onder andere over de bilaterale relatie tussen Nederland en Finland, Europese veiligheid, de oorlog in Oekraïne en de situatie in Israël en Gaza.
  4. Minister-president Rutte en minister Van Weyenberg van Financiën nemen dinsdag 11 juni deel aan de Ukraine Recovery Conference (URC) in Berlijn.
  5. Minister-president Rutte brengt vrijdag 7 juni een bezoek aan Luxemburg. Het bezoek start met een ontmoeting met minister-president Frieden. Tijdens een bilateraal gesprek en een delegatieoverleg spreken zij onder meer over de relatie tussen Nederland en Luxemburg. Daarnaast komen actuele Europese onderwerpen aan bod zoals de defensie-industrie, energie en de interne markt. Andere gespreksonderwerpen tijdens de ontmoeting zijn onder meer de oorlog in Oekraïne en de situatie in het Midden-Oosten.

LOCATIE

Zekeringstraat 17a
1014BM Amsterdam

TELEFOON

084-8690978

K.v.K: 54620627 IBAN: NL45INGB0006718885 BTWnr: 851375169B01