Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
  1. De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, dr. G. Uslu, heeft de Koning verzocht haar per 1 december 2023 ontslag te verlenen als staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in verband met de aanvaarding van een andere functie. De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door de staatssecretaris aan hem en het Koninkrijk bewezen. Dit heeft het Kabinet van de Koning medegedeeld.
  2. Op woensdag 29 november ontving minister-president Rutte minister-president Frieden van Luxemburg, Eerste Minister De Croo van België en minister-president Wüst van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen voor de Benelux Top die in dit jaar in het Wereldmuseum in Rotterdam werd gehouden. Het is de 10e keer dat de top plaatsvond, ditmaal onder voorzitterschap van Nederland.
  3. Een afvaardiging van het kabinet neemt deel aan de VN-Klimaatconferentie COP28, die dit jaar van 30 november tot en met 12 december plaatsvindt in Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten. 
  4. Minister-president Rutte brengt van 4 tot en met 6 december, gedeeltelijk samen met de Vlaamse minister-president Jambon en minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat, een bezoek aan de Verenigde Staten. Het bezoek staat in het teken van een economische missie rondom de halfgeleiderindustrie en vindt plaats in Phoenix, Arizona en San Francisco, Californië. Aangevoerd door VNO-NCW en Flanders Trade & Investment reist een delegatie van Nederlandse en Vlaamse bedrijven en kennisinstituten mee, gespecialiseerd in halfgeleiders. Het doel van de missie is de samenwerking met de Verenigde Staten op het gebied van handel, innovatie en investeringen in de halfgeleiderindustrie te versterken. 
  5. Minister-president Rutte ontvangt woensdag 29 november minister-president Frieden van Luxemburg en Eerste Minister De Croo van België voor de Benelux Top. Minister-president Wüst van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen sluit later ook aan bij de bijeenkomst.

LOCATIE

Zekeringstraat 17a
1014BM Amsterdam

TELEFOON

084-8690978

K.v.K: 54620627 IBAN: NL45INGB0006718885 BTWnr: 851375169B01