Welkom

De Regenboog biedt onderwijs aan kinderen met een verstandelijke beperking met een ontwikkelingsachterstand. Het team van leerkrachten en onderwijsassistenten geeft goed en passend onderwijs in een uitdagende speel-, leer- en werkomgeving. Vanuit de Christelijke identiteit, motivatie en deskundigheid van onze medewerkers willen we een optimale bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze leerlingen. Elk kind en iedere ouder is op onze school welkom als wij de passende plek voor dit kind zijn. Als ontmoetingsschool bieden wij kinderen een school waar zij met plezier naar toe gaan, zich veilig en vertrouwd voelen en zich, binnen hun mogelijkheden, optimaal ontwikkelen.

Geen wachtlijst voor schooljaar 24-25
We kunnen voor de zomervakantie van 2024 geen nieuwe leerlingen plaatsen maar u kunt wel bellen (010 455 90 50) om een afspraak te maken voor een kennismakingsbezoek en rondleiding. Na de zomervakantie van 2024 kunnen we nieuwe leerlingen plaatsen. U moet dan op bezoek zijn geweest en de aanmeldingsformulieren hebben ingevuld.

Voorbereiding op de toekomst

We begeleiden uw kind met warmte, rust en structuur en bieden daarmee uw kind een duidelijk en voorspelbare leeromgeving. Onze begeleiding is gericht op de maximale ontwikkeling van uw kind en we proberen hun zelfstandigheid te vergroten.  

Leren met ondersteuning en plezier

We hebben kleine klassen van maximaal 10 tot 13 leerlingen met een leerkracht en assistent. Wij communiceren met visuele ondersteuning in de vorm van gebaren en/of pictogrammen. 

Ouders als partner

Wanneer uw kind bij ons op school komt, organiseren wij een kennismakingsgesprek tussen u en de leerkracht. We luisteren goed naar uw ervaringen met uw kind.