Switch to English
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
hmm
Zelfstandige onderneming
Dierenkliniek Rivierenbuurt is een moderne maar gezellige praktijk, gespecialiseerd in de behandeling van honden en katten. Wij bieden professionele zorg op maat, wat betekent dat wij zoeken naar een passende behandeling die goed is voor uw dier, maar die ook haalbaar en betaalbaar is.

Dierenartsen

Manon
Manon
Anouk
Anouk
Eva
Eva
Natalia
Natalia

Paraveterinairen

Astrid
Astrid
Désirée
Désirée
Jessica
Jessica
Tessa
Tessa
Melanie
Melanie
Jill
Jill
Nikita
Nikita
Heleen
Heleen
Gratis gebitscontrole
Slechte adem? Plan een gratis gebitscontrole bij een van onze ervaren paraveterinairen!
Dierenkliniek Rivierenbuurt voorgevel
Preventief zorgplan
Houd uw dier zo lang mogelijk gezond met VetPlan® en ontvang aantrekkelijke kortingen. Lees meer..
Vraag ernaar voor meer informatie
Noot
Noot
Miauw casa
es su casa!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
9:00-13:00 14:00-19:00
Zaterdag
10:00 tot 13:00
Wij behandelen uitsluitend op afspraak.

Adres

Address Rijnstraat 12
1078 RA Amsterdam
Google Maps

Contact

Waarvoor kunt u bij ons terecht

Digitale röntgenfoto’s
hmm
Opname
Uiteraard snappen wij dat uw huisdier het liefst thuis is en houden wij de opname zo kort en zo aangenaam mogelijk. Katten hebben daarom een gescheiden opname van de honden.
hmm
Tandheelkunde
O.a. Gebitsreiniging, polijsten, extracties, operatief verwijderen elementen via de moderne flap­techniek en dentale foto's. Wij adviseren vooraf een gratis gebitscontrole in te plannen waarbij een kostenraming wordt gemaakt. De nacontrole en een uitgebreid gebits­verzorgings­advies is bij de prijs inbegrepen.
hmm
Laboratorium
De meeste onderzoeken klaar terwijl u wacht.
hmm
Echo
Drachtecho, hartecho en echo van thorax en abdomen.
Anesthesie
Anesthesie is maatwerk. We werken met verschillende injectie­narcose­middelen, gasnarcose, bewakings­apparatuur, warmte­regulering, perioperatief intraveneus infuus, bloeddruk­meting.
Chirurgie
O.a. amputaties, blaasstenen, castraties, cherry-eyes, corpora aliena, darm/miltresecties, entropion correcties, gescheurde kruisbanden, hernia perineali, huidtumoren, inkorten palatum molle, keizersnedes, neusgat verwijdingen, patellaluxaties, plooicorrecties, sterilisaties.
hmm

Specialismen

Naast de reguliere geneeskunde van honden en katten liggen onze speciale interesses bij het volgende.

  • Kortsnuitige honden

    Kortsnuitige honden

    Er zijn een aantal punten waarop kortsnuitige honden verschillen van andere honden. We behandelen indien nodig het brachycephale obstructieve syndroom (BOS operatie), oogproblemen (entropion, cherry-eye, keratitis sicca) en huidproblemen (kurketrekkerstaart, ontstoken huidplooien). Door onze liefde en expertise in het behandelen en de anesthesie van kortsnuitigen, is uw kortsnuit bij ons aan het juiste adres.

    Lees meer
  • Katten kliniek

    Katten kliniek

    Wij zijn dol op katten en het is voor ons dan ook vanzelfsprekend dat we alles willen weten over ze! Niet alleen over zieken en behandelingen die alleen bij katten voorkomen maar ook over kattengedrag en -voeding en hoe je katten gelukkig kunt maken. Wij zijn dan ook trots dat we een Silver Status Catfriendly keurmerk hebben gekregen van de ISFM (International Society of Feline Medicine).

    Lees meer
  • Dermatologie

    Dermatologie

    Huidproblemen bij honden en katten komen veel voor. Vaak is er sprake van jeuk en dat is letterlijk om gek van te worden. Niet alleen voor uw dier maar ook u als eigenaar kunt zich machteloos voelen als niks lijkt te werken. Door het volgen van een duidelijk stappenplan in de diagnostiek en behandeling verbetert de kwaliteit van leven enorm.

    Lees meer
  • Laparoscopische sterilisatie

    Laparoscopische sterilisatie

    Wilt u uw hond laten steriliseren dan kan dat bij ons zowel op de klassieke manier als via een kijkoperatie (laparoscopisch). Dat de laparoscopische methode pijnloos is is een fabel. Beide methoden hebben voor- en nadelen.

    Lees meer
  • Voeding

    Voeding

    Wij begrijpen hoe belangrijk voeding is voor de gezondheid en het welzijn van uw geliefde huisdier. We zijn op de hoogte van de belangrijkste inzichten op het gebied van voeding en werken nauw samen met Esther Plantinga, dé Europees erkende diervoedingsspecialist van Nederland en het door haar gemaakte voedingsprogramma Feedwise.

    Lees meer
  • Orthopedische operaties

    Orthopedische operaties

    Middels regelmatige nascholing en ruime ervaring opereren wij zeer kundig gescheurde kruisbanden, patellaluxaties, heupkopresecties en de meeste fracturen. Daarnaast kunnen wij een gespecialiseerde orthopedisch chirurg in huis halen voor de meer ingewikkelde operaties zodat uw dier in vertrouwde omgeving altijd de beste zorg kan krijgen.

    Lees meer

Preventieve zorg

Naast de reguliere geneeskunde van honden en katten liggen onze speciale interesses bij het volgende.

  • Groeicurve Groeicurve

    Groeicurve

    Wist u dat een pup of kitten die te snel groeit veel meer kans heeft op het krijgen van artrose en obesitas op latere leeftijd? Bij onze dierenkliniek geven we prioriteit aan puppy- en kittencontroles waarbij we de groei monitoren en u precies kunnen aangeven hoeveel u moet voeren.

    Lees meer
  • Afvallen Afvallen

    Afvallen

    Is je dier te dik? Wij helpen je om jouw dier verantwoord slank en gezond te krijgen. Afvallen door gewoon minder eten te geven kan in sommige gevallen ervoor zorgen dat er een tekort aan eiwit en andere voedingsstoffen ontstaat. Met ons voedingsprogramma Feedwise kunnen wij een dieetadvies maken waarbij je dier in een verantwoord tempo afvalt en toch alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft. We noteren elke 2 weken het gewicht en adviseren je over problemen waar je tegen aanloopt tijdens het afvalproces.

    Lees meer
  • Zorgplan Zorgplan

    Zorgplan

    VetPlan® is een speciaal jaarabonnement voor honden, katten en hun eigenaren. Voor een vast bedrag per maand krijgt uw huisdier de preventieve zorg die nodig is voor een lang en gezond leven. Zo worden eventuele gezondheidsrisico’s al in een vroeg stadium ontdekt.

    Lees meer
  • Seniorconsult Seniorconsult

    Seniorconsult

    In een vroeg stadium zijn ouderdomskwalen vaak goed te behandelen. Niet alleen met medicatie maar zeker ook met voeding en supplementen en aanpassing van de levensstijl.

    Lees meer
  • Jaarlijkse of halfjaarlijkse controle Jaarlijkse of halfjaarlijkse controle

    Jaarlijkse of halfjaarlijkse controle

    Dieren kunnen niet praten en veel aandoeningen die honden en katten hebben zijn aan de buitenkant niet zichtbaar. Wij adviseren daarom jaarlijks een preventieve check te doen en bij ouderen dieren en dieren met een chronische aandoeningen adviseren wij halfjaarlijkse controles. Wij kunnen deze controle combineren met het de jaarlijkse vaccinatie.

    Lees meer
  • Vaccinaties en titeren Vaccinaties en titeren

    Vaccinaties en titeren

    Vaccineren is een zeer effectieve en veilige methode om ziekte-uitbraken te voorkomen. Wij zijn dus een groot voorstander van vaccineren! Zeker in een grote stad als Amsterdam waar we dicht op elkaar leven en er veel import is van buitenlandse honden en katten. Helaas gaat de vaccinatiegraad van de honden- en kattenpopulatie omlaag waardoor het risico op besmettelijke ziekten toeneemt. Wilt u graag weten of de vaccinatie een goede immuunrespons heeft gegeven of welke vaccinatie nodig is te geven dan kunt u ook titeren.

    Lees meer

Werken bij Dierenkliniek Rivierenbuurt

Onze actuele prijzen