Beste Prijsgarantie
 — 
Vul hier de inlogcode in


Welkom bij Grand Hotel De Draak


“Waar historie, gastvrijheid en comfort samenkomen”


Grand Hotel De Draak is het oudste hotel en tevens de oudste onderneming van Nederland. Een bezoek aan ons hotel neemt u mee terug naar de middeleeuwen met hedendaags comfort.

Bergen op Zoom heeft een fraai winkelcentrum, bezit meer dan 300 Rijksmonumenten, waaronder het Markiezenhof (1485), de Peperbus (1370), het Ravelijn (1703); het is een onontdekte parel in Zuid-West Nederland. In 2022 vierden we het 625 jaar bestaan: ononderbroken gastvrijheid. De Draak beschikt over 62 4-sterren superior hotelkamers, 2 vergaderzalen, Restaurant 1397, Wellness en Fitness.

In de editie 2024 van “Lekker500” werd ons restaurant beschreven met als afsluiter “Grote Klasse”.

 

 

Overnachten in stijl

Grand Hotel De Draak biedt u schitterende kamers in 14- en 15-eeuwse bouwstijlen, voorzien van hedendaags comfort. Overnachten in Bergen op Zoom was nog niet eerder zo bijzonder en fijn.

Bekijk kamers

Restaurant 1397

In het historische centrum van Bergen op Zoom staat Restaurant 1397, voorheen Restaurant Hemingway. De nieuwe naam refereert aan 1397, het jaar waarin De Draak met zekerheid al als horecabedrijf bestond. In dit restaurant staat de beleving en culinair genieten hoog in het vaandel.

Lees meer

THE BAR, "Cocktails & Bites"

De hotelbar; THE BAR is de ultieme bestemming waar kwaliteit en gezelligheid samenkomen voor een onvergetelijke ervaring in een stijlvolle ambiance. Naast een uitgebreide selectie aan dranken en cocktails bieden we ook een smaakvolle hapjes om de avond compleet te maken. 

 

Lees meer

Predicaat Hofleverancier

Vanaf 16 juni 2022 mag Grand Hotel De Draak het predicaat Hofleverancier voeren. "Dit is mijn jongensdroom" vertelt Frans Hazen. "Ik ben trots dat we er met de hele ploeg in geslaagd zijn om De Draak te brengen waar het nu staat.

 Lees verder

Centraal gelegen

Bergen op Zoom ligt centraal in Zuid West Nederland, "daar waar Brabant Zeeland kust" en is een ideale uitvalsbasis naar vele andere historische steden met fantastische (winkel) centra. 

Via de onderstaande link kunt u de reistijden naar de desbetreffende steden bekijken. 

 

Bekijk de reistijden