Vanaf 1 meter
Spoed levering
Verschillende Stoffen
Eco stoffen

Your printing house for sustainable fashion on demand

Je eigen Fashion House. De droom van elke Fashion Designer. House of U is jouw Digitale Textieldrukkerij voor Fashion. Wij weten hoe je de rijkste kleuren uit jouw ontwerp kunt halen. Wij geven je een duidelijk en eerlijk advies en helpen je graag bij het selecteren van de meest geschikte stoffen.

We bieden je een rijk assortiment aan prachtige exclusieve en duurzame stoffen zonder minimale bestelhoeveelheid, gemakkelijk online te bestellen. 

Lees meer
Showcases

Wat is sublimatie?

Sublimatie is een populaire techniek voor het printen van ontwerpen op stof. Het is een digitaal drukproces waarbij warmte en druk worden gebruikt om ontwerpen met een speciale inkt over te brengen op (gerecycled) polyester of andere synthetische stoffen. Deze druktechniek wordt veel gebruikt in de textielindustrie om unieke ontwerpen permanent op kleding, sportkleding en andere stoffen producten te maken.

Het sublimatie proces

Het sublimatiedrukproces bestaat uit vier stappen:

  1. Ontwerp maken: De eerste stap bij het sublimatie is het maken van het ontwerp dat op de stof wordt gedrukt. Dit kan worden gedaan met grafische ontwerpsoftware of met de hand.
     
  2. Afdrukken: De tweede stap is het afdrukken van het ontwerp met een sublimatie printer. De printer gebruikt sublimatie-inkt om het ontwerp op transferpapier af te drukken.
     
  3. Warmte- en druktransfer: De derde stap is het overbrengen van het ontwerp van het transferpapier op de stof. Dit gebeurt met een hittepers, die hitte en druk uitoefent op het transferpapier en de stof. Wanneer de inkt wordt verhit, verandert het in gas en dringt het door in de vezels van de stof, waardoor een permanente hechting ontstaat.
     
  4. Kwaliteitscontrole: De laatste stap is controleren of de sublimatiestof met het ontwerp voldoet aan de hoge standaarden die House of U belooft. Als we denken dat het resultaat niet aan onze normen voldoet, doen we het helemaal opnieuw om het perfecte eindresultaat te krijgen.
     

                      

Ontwerp maken                                              Warmte- en druktransfer                                   Kwaliteitscontrole

Lees meer
Get inspired in your mailbox