Financiën

Nieuwsberichten van Ministerie van Financiën op Rijksoverheid.nl
 1. Eerste helft 2021: 50.000 kilo cocaïne met bestemming Nederland onderschept

  De Douane en internationale opsporingsinstanties hebben in de eerste helft van 2021 ruim 50.000 kilo drugs bestemd voor Nederlandse havens onderschept en in beslag genomen. Nederlandse douaniers namen hiervan in de zeehavens en op de luchthavens ruim 22.400 kilo cocaïne in beslag. Ruim 28.000 kilo cocaïne bestemd voor Nederland werd door buitenlandse douanediensten in beslag genomen.
 2. Belastingdienst biedt snel helderheid over aangifte

  Bijna iedereen die aangifte inkomstenbelasting deed over 2020 heeft al bericht gekregen van de Belastingdienst. Zo hebben mensen snel duidelijkheid over een te betalen of terug te ontvangen bedrag. Wie vóór 8 april aangifte deed, kreeg sowieso vóór 1 juli bericht. Maar door een vlotte verwerking is het ook gelukt om bijna alle mensen die daarna aangifte deden een aanslag te sturen. Deze aangifteperiode kwamen er bijna 10 miljoen aangiften binnen. Daarvan heeft de Belastingdienst vóór 1 juli 98 procent beantwoord met een bericht. Vaak was dat direct de definitieve aanslag.
 3. Piet Mondriaan thema verzamelaarsmunt 2022

  In 2022 is het 150 jaar geleden dat kunstenaar Piet Mondriaan werd geboren. Dit jubileum wordt het volgende thema van een bijzondere verzamelaarsmunt. Dat heeft staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën besloten. 30 jaar Verdrag van Maastricht was al eerder bekendgemaakt als het andere muntthema voor 2022.  
 4. Douane: verbreding en versterking anti-corruptiebeleid noodzakelijk en urgent

  Criminelen passen hun manier van werken razendsnel en voortdurend aan terwijl de Douane daar nog niet voldoende op ingericht is. Daarom is een versterking en verbreding van de anti-corruptie aanpak van de Douane noodzakelijk en urgent.
 5. Aanpassingen steunpakket door herstel economie

  De maatschappelijke en economische impact van het coronavirus neemt snel af en de economie herstelt zich. Het gaat ook wezenlijk beter dan vier weken geleden bij de aankondiging van het nieuwe steunpakket werd verwacht. Het kabinet ziet daarin aanleiding om een wijziging te doen in de loonsubsidie NOW. Nu alle bedrijven open mogen, mogen werkgevers in het nieuwe pakket nog een omzetverlies tot maximaal 80 procent opgeven. Daarnaast verlengt het kabinet de periode waarin ondernemers uitstel van belasting kunnen aanvragen tot 1 oktober.