Economische Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op Rijksoverheid.nl
 1. 135 miljoen extra voor ondersteuning van de evenementensector

  Het kabinet stelt meer geld beschikbaar voor ondernemers die een evenement moeten afblazen vanwege de coronamaatregelen. De bestaande Garantieregeling Evenementen wordt daarom op een aantal punten uitgebreid. Zo gaat het maximale subsidiebedrag van 80% naar 100% van de gemaakte kosten, verlengt het kabinet de termijn om een aanvraag in te dienen, en vallen kosten die gemaakt zijn voor artiesten van buiten de EU ook onder de regeling. Daarnaast kijkt de overheid naar een gerichte oplossing voor ondernemers die tussen wal en schip dreigen te vallen. Met de uitbreidingen is een bedrag gemoeid van 135 miljoen euro. Het subsidieplafond van de garantieregeling wordt verhoogd tot 450 miljoen euro, dat was 385 miljoen euro. De kosten voor het bieden van gerichte oplossingen worden op 80 miljoen euro geschat.
 2. Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius gaat toekomstige rol kernenergie onderzoeken

  Staatssecretaris Dilan Yeşilgöz van Economische Zaken en Klimaat gaat bekijken op welke wijze kernenergie een rol kan spelen naast andere duurzame energiesoorten zoals zon- en windenergie. Hiervoor laat ze een scenariostudie opstellen voor de periode 2030 tot 2050 en daarna.
 3. Wetswijziging telemarketing ingegaan: ongevraagd bellen niet meer toegestaan

  De wettelijke regels voor telemarketing zijn vanaf 1 juli 2021 ingrijpend gewijzigd. Een bedrijf, organisatie of goed doel mag niet meer ongevraagd bellen naar consumenten én ondernemers zonder rechtspersoonlijkheid zoals bijvoorbeeld de eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), maatschap en commanditaire vennootschap om bijvoorbeeld een nieuw abonnement, product of dienst te verkopen of om een donatie voor een goed doel op te halen.
 4. Seed Business Angel regeling nu ook voor meer dan 2 angels

  Per 1 juli is de Seed Business Angel regeling opengesteld voor twee en meer zogenoemde business angels: ervaren ondernemers die willen investeren in veelbelovende startups. Voorheen konden slechts twee business angels samen gebruik maken van de regeling. Door de verruiming sluit de regeling beter aan op de manier waarop business angels investeren, namelijk veelal in groepsverband. De Seed Business Angel regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
 5. Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius zet eerste stap voor ontwikkeling landelijk waterstofnet

  Het kabinet komt met een plan om bestaande gasleidingen aan te passen voor het transport van waterstof. Dat kondigt Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius van Economische Zaken en Klimaat aan in reactie op het rapport HyWay27. Dit rapport concludeert dat het haalbaar, veilig en kostenefficiënt is om bestaande gasleidingen te hergebruiken voor waterstof.