Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
  1. Minister-president Rutte bezoekt woensdag 28 september MBO Westland in Naaldwijk. Hier spreekt hij met mbo-studenten die tijdens Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden voor het mbo, zijn uitgeroepen tot Nederlands kampioen in hun vakgebied. Er zijn tijdens deze ontmoeting tien verschillende beroepsgroepen vertegenwoordigd. 
  2. Vandaag is het Prinsjesdag. Dit is de opening van het nieuwe parlementaire jaar. De Koning spreekt de Troonrede dit jaar uit in de Koninklijke Schouwburg. En voor het eerst in 3 jaar is er weer een rijtoer in de Glazen Koets. De overdracht van het koffertje met de Miljoenennota en Rijksbegroting vindt plaats in het tijdelijke Kamergebouw. Vanochtend vonden de laatste voorbereidingen plaats.   
  3. Minister-president Rutte, minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken en minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking  nemen deel aan de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). De Koninkrijksdelegatie bestaat verder uit minister-president Wever-Croes van Aruba, minister-president Pisas van Curaçao en minister-president Jacobs van Sint Maarten.
  4. Minister-president Rutte en minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking brengen maandag 12 en dinsdag 13 september 2022 een bezoek aan Suriname. Ook reizen VNO-NCW-voorzitter Thijssen en diverse Nederlandse bedrijven mee. Het bezoek staat in het teken van het versterken en verbreden van de bilaterale relatie tussen Nederland en Suriname en bevestigt de bijzondere historische band tussen beide landen.
  5. Minister-president Rutte en minister Kaag van Financiën ontvangen donderdag 8 september 2022 de voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen bij het Havenbedrijf Rotterdam. Het bezoek staat in het teken van het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan (HVP),  dat het kabinet in juli heeft ingediend bij de Europese Commissie.

LOCATIE

Zekeringstraat 17a
1014BM Amsterdam

TELEFOON

084-8690978

K.v.K: 54620627 IBAN: NL45INGB0006718885 BTWnr: 851375169B01