We houden van reizen

in Europa

Lees meer

Beleef de wereld

Samen

Lees meer
aero

Wat fijn dat je er bent!

Lees meer over reizen, vrije tijd en de horeca

We informeren je graag  over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op reizen, vrije tijd en/of horeca. Kan je niet wachten om hier meer over te leren? Lees dan snel onze berichten. Zelf een bericht dat je wilt insturen? Laat het ons dan snel weten via de contactpagina. 

Op zoek naar een partner om uw Horeca gelegenheid of andere onderneming bekender te maken? Neem contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden met je.

Originele berichten

Special voor onze lezers

Inspireren met originele berichten, dat is ons doel met deze site. We geven je graag tips en uitleg, omtrent verschillende onderwerpen. Onder andere berichten vanuit de horeca en vrije-tijdsbranche zullen aan bod komen.

Heb je zelf een relevant bericht en wil je deze laten plaatsen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, we helpen je graag verder. Bekijk onze verschillende categorieën eens of misschien kunnen we wel een nieuwe categorie maken. Laat het ons weten!

Horeca

Alle berichten die onder de categorie horeca vallen. Klik om snel naar deze berichten te navigeren op de onderstaande button.

Vakanties

Lees interessante artikelen over verschillende vakanties. Raak geïnspireerd of leer van de handige tips.

Wees te gast

De geschiedenis van Athene

7.000 jaar 

Bewoning van Athene

Het oudste bewijs van mensen die in Athene leefde, is van zo’n 7.000 jaar geleden. Waarschijnlijk woonde er al eerder mensen in Athene. Hiervan zijn slechts verhalen gevonden.

499 v.Chr – 448 v.Chrc

De Perzische oorlogen

In deze jaren vonden de Perzische oorlogen plaats. Deze en enkele andere gebeurtenissen, zorgden ervoor dat Athene flink wat inwoners verloor. Athene was hierdoor minder sterk en veel bewoners verlieten de stad. 

Romeinse tijd

Relatief veel zelfstandigheid

De mensen in Athene hadden in de Romeinse tijd relatief veel zelfstandigheid. De Romeinen hebben veel van de beeldende cultuur overgenomen. Waardoor de Romeinse en Oud-Griekse kunst sterk overeenkomen.

1000 jaar v. Chr.

Leidende stad

In het eerste millennium voor Christus, was Athene de leidende stad van het oude Griekenland. Griekenland wordt gezien als een van de landen, die de basis legde voor de westerse cultuur. Veelal door de culturele aspecten, die in meerdere Europese landen te zien waren. 

399 v.Chr.

Socrates

In dit jaar vond de executie van Socrates plaats. De uitspraken van de filosoof zijn tot op de dag van vandaag nog bekend. ”Wijsheid begint met verwondering” ~Socrates.

1834

Benoemd tot hoofdstad

In 1834 werd Athene benoemt tot hoofdstad. Deze benoeming werd gedaan door koning Otto die destijds de macht had. Hierna is de stad uitgegroeid tot de stad, zoals we deze nu kennen. 

We werken graag samen

Voor de beste online verhalen

Neem contact op voor meer informatie over het plaatsen van blogberichten. We bekijken graag of samenwerken mogelijk is. We staan dan ook klaar om u verder te helpen bij eventuele vragen. 

Site Links

Athene

Over ons

Berichten

Contact

Griekse feiten

Hoofdstad: Athene

Ligging: Midden-Europa

Taal: Grieks

Inwoners: 10.720.000

Scroll naar boven