Home

AquaZoo-Leerdam,
een unieke onderwaterwereld

Graag laten wij u alles weten over onze unieke onderwaterdierentuin AquaZoo in Leerdam. Een bezoek hieraan zal u een weldadige rust geven. Het geeft u ook een overzicht van de vele soorten vissen en lagere diersoorten afkomstig uit verschillende werelddelen. Zo komt u oog in oog te staan met zoet- en zeewatervissen, zoals haaien, piranha’s, zeesterren, anemoonvissen, discusvissen, zeepaardjes, kleurrijke koralen en anemonen enz. Ook is er een paludarium met de mooiste unieke planten, kikkers en daggekko’s.

Regelmatig worden er jongen haaien geboren in AquaZoo-Leerdam. De haaien leggen eieren, die in het haaien babykraam aquarium worden gehangen tot de kleine haaitjes uit het ei komen. Dit is nodig want anders worden ze direct door hun ouders opgegeten. Het haaienaquarium is helemaal gerenoveerd en gevuld met maar liefst 6000 liter zeewater.

De dierentuin wordt geëxploiteerd door leden en vrijwilligers van de aquarium vereniging De Discus in Leerdam. De ruim 100 leden van deze vereniging, financieel gesteund door verschillende sponsoren, houden de ruim 40 vivaria op een vloeroppervlakte van 400 m2 in stand. U bent van harte uitgenodigd een bezoek te brengen hieraan. Honden zijn toegestaan, echter wel aangelijnd.

AquaZoo-Leerdam is de hele Meivakantie geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. De Meivakantie start dit jaar voor regio alle regios zaterdag 27 april 2024 en duurt tot en met zondag 12 mei 2024.

AquaZoo-Leerdam en de Glasblazerij op de zuidwal Leerdam bieden een geweldige combikaart.
Verkrijgbaar bij AquaZoo-Leerdam en de Glasblazerij.

In principe hoeft u niet te reserveren tenzij u met grote groepen van 20+ wilt komen.

We verkopen geen kaarten online, u kunt uw entreegeld gemakkelijk, contant of met Pin, aan onze kassa betalen.

U kunt ons ook vinden op asset.f.logo.lg Facebook  Instagram

Plan uw route met Google Maps