Bij ons geen wachtlijsten! U kunt zich direct aanmelden.
Wij hebben een gratis logopedisch spreekuur.
Alle contracten van de zorgverzekeraars zijn ondertekend.

Welkom bij ABC Logopedie,

logopediepraktijk in Hulst, Terneuzen en omgeving

Bent u op zoek naar een logopediepraktijk waarbij een persoonlijke benadering en deskundigheid voorop staan? Zoek niet verder, bij ons bent u aan het juiste adres! Wij staan voor kwaliteit binnen de zorg. U kunt bij ons terecht voor signalering (zie ons Gratis Logopedisch Spreekuur), onderzoek, behandeling en advisering. We zijn een allround logopediepraktijk en hebben ons naast de reguliere logopedie gespecialiseerd in verschillende aandachtsgebieden.

Onze deur staat voor iedereen open. Van jong tot oud, en alles daar tussen in.

Maak kennis met ons team

drie allround geschoolde logopedisten

Wat is logopedie?

communicatie in de ruimste zin van het woord

Door te praten en te luisteren begrijpen wij elkaar. In het dagelijks leven is het spreken onmisbaar. Om te spreken moeten wij ademen, gebruiken wij onze stembanden, keel, neus, kaken, tong en lippen. Om te kunnen spreken moeten wij ook kunnen horen, denken en begrijpen. Spreken is dus een ingewikkeld proces. Stoornissen daarin worden door de logopedist behandeld in samenwerking met huisarts, specialist of tandarts. Maar logopedie is meer dan spraakles, omdat niet alleen spraakstoornissen zoals slissen, stotteren of slikken worden behandeld. Voor alle problemen die met spreken en verstaan te maken hebben, kunt u bij de logopedist terecht.

Logopedie houdt zich dus bezig met communicatie in de ruimste zin van het woord. Maar wat doet de logopedist?

Veel voorkomende problemen

die wij bij onze patienten zien zijn

Beginnend stotteren

Wat is stotteren? Stotteren is onvloeiend spreken. Dit kan bestaan uit: het herhalen van klanken, lettergrepen, woorden of zinsdelen; blokkeren op een klank en het vermijden van woorden of spreeksituaties. Soms is er een duidelijke verstoring van de adem te horen.

Spraakontwikkeling

Spraak is volgens het woordenboek: het vermogen tot spreken. Binnen de logopedie heeft spraak te maken met de besturing van de spieren voor het spreken en met de uitspraak van klanken. Wanneer iemand problemen heeft met de spraak is deze soms slecht of niet verstaanbaar voor zijn omgeving.

Afwijkende mondgewoonten

Afwijkende mondgewoonten zijn gewoonten die negatieve gevolgen hebben voor de gebitsstand, uitspraak en het gehoor. Afwijkende mondgewoonten zijn: mondademen, verkeerd slikken en duim-, speen en vingerzuigen. Deze gewoonten kunnen het gevolg van elkaar zijn of elkaar in stand houden.

Behandeling bij de logopedist

Iedere behandeling duurt een half uur

De eerste afspraak bij de logopedist bestaat uit een vraaggesprek en een onderzoek. Voor een uitgebreid onderzoek zijn meerdere afspraken noodzakelijk. Na het onderzoek wordt de conclusie met u besproken en wordt beslist of er een behandeling volgt. Iedere behandeling duurt een half uur. In de meeste gevallen wordt er één keer per week behandeld. Een andere frequentie is ook mogelijk. Indien nodig kan de behandeling aan huis plaatsvinden. Tijdens de behandeling wordt er geoefend en het is de bedoeling deze oefeningen thuis te herhalen. Het verloop van de behandeling wordt regelmatig met u besproken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de soort en de ernst van de klacht. Lees verder..

Heeft u logopedie nodig?

Het gratis logopedisch spreekuur is iets voor u

Gratis Logopedisch Spreekuur

Denkt u dat u of uw kind logopedie nodig heeft? Dan is het gratis logopedisch spreekuur iets voor u. We bespreken samen uw hulpvraag en bekijken of logopedie voor u (of uw kind) de juiste keuze is. U kunt bij ons terecht voor: problemen rond het gebied van taal verkeerde uitspraak stemproblemen verkeerd mondgedrag (open mond/duimen/speenzuigen) spreken met de tong Lees verder..

Verwijzing en aanmelden

Bij ons kunt u terecht met een verwijzing van uw huisarts of een specialist (KNO-arts, neuroloog, tandarts, orthodontist of anderen), maar wij zijn ook direct toegankelijk. Dit wil zeggen dat u ook zonder verwijzing een afspraak kan maken bij ons. Dit geldt niet als u verzekerd bent bij CZ. Klik hier om u direct aan te melden. Wanneer u zichzelf Lees verder..