Sport Algemeen

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
 1. Verstappen verkiest ook dit jaar vakantie boven Sportgala

  Het kan Max Verstappen weinig schelen of hij volgende maand voor het tweede jaar op rij verkozen wordt tot Sportman van het Jaar. De coureur van Red Bull Racing zal net als in 2016 niet aanwezig zijn bij het Sportgala van NOC*NSF.
 2. UCI-voorzitter wil 'budgetplafond' voor meer spanning in koersen

  David Lappartient, de nieuwe voorzitter van de internationale wielerbond UCI, wil dat er een maximaal budget komt voor World Tour-teams. De Fransman hoopt dat zo'n 'budgetplafond' voor spannendere koersen zal zorgen.
 3. Van Persie hervat na drie maanden groepstraining bij Fenerbahçe

  Robin van Persie heeft zich weer gemeld op het trainingsveld. De 34-jarige aanvaller deed donderdag na een absentie van bijna drie maanden mee met de groepstraining van zijn club Fenerbahçe.
 4. Rusland noemt IOC en WADA 'zelf verantwoordelijk' voor doping in Sochi

  Het internationaal olympisch comité (IOC) en het mondiale antidopingbureau WADA zijn volgens de Russische vicepremier Vitaly Mutko zelf schuldig aan het dopingschandaal bij de Winterspelen van 2014 in Sochi.
 5. Video: Ten Dam vraagt Dumoulin dit weekend of hij Tour wil rijden

  Wielrenner Laurens ten Dam vraagt zijn ploeggenoot Tom Dumoulin dit weekend of hij de Tour de France wil rijden. Aike Visbeek, de ploegleider van Sunweb, vindt de uitgestippelde route niet ideaal voor Dumoulin.