Sport Algemeen

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
 1. Philips keert als onderdeel Brainport Eindhoven terug als hoofdsponsor PSV

  PSV heeft maandag met Metropoolregio Brainport Eindhoven een nieuwe shirtsponsor gepresenteerd. Een groep bedrijven, waaronder Philips, zal vanaf volgend seizoen als hoofdsponsor gaan fungeren.
 2. Honda hoopt rond de zomer eerste zege te behalen met Red Bull Racing

  Honda-directeur Masashi Yamamoto hoopt dat Red Bull Racing rond de zomerstop in de Formule 1 de eerste zege op zak heeft. Hij stelt wel dat de motor van het team op dit moment nog minder goed is dan die van concurrenten Mercedes en Ferrari.
 3. Duitse schaatsers Ihle en Beckert ontkennen dopinggebruik

  Nico Ihle en Patrick Beckert ontkennen dat zij doping hebben gebruikt in aanloop naar en tijdens de Olympische Winterspelen van vorig jaar in Pyeongchang. De Duitse schaatsers balen dat hun sport betrokken is geraakt bij de dopingzaak rondom sportarts Mark S. uit Erfurt.
 4. NBA-speler maakt vanaf eigen helft winnende driepunter in buzzer

  Basketballer Jeremy Lamb maakte zondag de winnende driepunter voor de Charlotte Hornets in de wedstrijd tegen de Toronto Raptors. Hij deed dat met nog enkele seconden op de klok.
 5. Mark Wotte weg bij Marokkaanse bond na mislukte olympische missie

  De Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft maandag afscheid genomen van Mark Wotte. De 58-jarige Nederlander was de bondscoach van Jong Marokko, waarmee hij zondag werd uitgeschakeld in de olympische kwalificatie.