Kinderwens

Bij ons krijg je informatie om je baby een zo gezond mogelijke start te geven. Ook als je zwanger hoopt te worden zijn wij er voor je.

Zwanger

Een kundig en warm team verloskundigen biedt zorg aan jou en je baby. Jouw wensen en behoeftes zijn voor ons belangrijk.

Echo

We begrijpen hoe fijn het is om even naar je baby te kijken. Voor medische echo’s en pretecho’s kun je bij ons terecht.

Anticonceptie

Wil je (voorlopig) niet zwanger worden? Wij denken graag mee met welke anticonceptie bij jou past.

Zwanger, wat nu?

De eerste weken na een positieve zwangerschapstest is vaak een spannende periode en komt er veel op je af.
Weet dat je ons al mag bellen voor het maken van een afspraak voor een 1e echo en natuurlijk ook voor vragen en eventuele zorgen.

Een echo laten maken?

Tijdens de controles wordt elke keer een echo aangeboden. De eerste 2 controles is het belangrijk om de baby te meten. De eerste echo heet de vitaliteitsecho en de 2e echo in onze praktijk heet de termijn echo. Bij de termijn echo wordt je definitieve uitgetelde datum vastgesteld.

De echo’s in onze praktijk worden door alle verloskundigen gemaakt. Ingrid is tevens werkzaam als echoscopist in CVONL en indien gewenst kan ze daar je 13 en 20 weken echo maken. Nadat je termijnecho is gemaakt sturen we een verwijzing en neemt de assistente van het echocentrum contact met je op om een afspraak te plannen.

Vol passie en vertrouwen!

Van harte welkom bij Verloskundigen Venlo-Blerick!
Wij zijn een praktijk met 4 gepassioneerde verloskundigen die persoonlijke zorg erg belangrijk vinden. Om de beste zorg te bieden zijn we van mening dat elke zwangere bijzonder en uniek is binnen haar eigen, persoonlijke situatie. We staan voor vertrouwen. Vertrouwen in je lichaam, het natuurlijke proces, in jullie kindje en in ons. We bieden begeleiding in alles wat te maken heeft met zwanger worden, zwanger zijn, bevalling, kraambed, onverwachte zwangerschap, miskraam en anticonceptie. Omdat we onze zorg afstemmen op jouw behoefte is er avondspreekuur, maken we een echo als die wens er is en ben je wekelijks welkom op het hartjesspreekuur. Ons werkgebied is Venlo en omstreken (Venlo-Blerick, Tegelen, Velden). Woon je in een andere plaats en wens je zorg door onze praktijk, neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

We zien jullie graag in onze praktijk!

Op zoek naar een goede voorbereiding?

Start met Centering Pregnancy!
In plaats van de huidige (individuele) controles tijdens de zwangerschap wordt de zorg in negen sessies aangeboden aan een groep van ongeveer 8-10 zwangeren met ongeveer dezelfde zwangerschapsduur.

Tijdens deze sessies worden de zwangerschapscontroles op een leuke en informele manier gecombineerd met voorlichting, interactieve leermethoden en gesprekken over wat jou en je mede-zwangeren bezig houdt tijdens de zwangerschap.