bezig met laden...

Na 19 jaar lesgeven in het middelbaar onderwijs ben ik, samen met mijn partner, in 2008 begonnen met Santosha. Bij M. Houben van Centrum de Zonnebloom heb ik mijn opleiding tot seichusin yoga leraar en een opleiding hatha en yin yoga gevolgd. Een cursus Reconnection met Eric Pearl en een cursus klankschalen volgden. Alle lessen, de klankschalenreis (individueel en groepsessies), contextuele coachingsessies, lichaamsgerichte coaching en reconnection worden door mij verzorgd.

Woorden die mij treffend om- en beschrijven? Geliefde, vrouw, moeder, yoga, natuur, wandelen, voelen, luisteren, lezen, muziek, vegetarisch eten, leergierig, avontuurlijk, open mind, geweldloos communiceren, LIEFDE.

yogastijlen

De verschillende stijlen van yoga maken het interessant om te voelen wat bij je past. Yoga is statisch en dynamisch. Het zorgt ervoor dat je je spieren soepel houdt en versterkt. Veel mensen hebben lichamelijke klachten zoals lage rugpijn, hoofdpijnen, nek- en schouderklachten, kniepijn, evenwichtstoornissen, enzovoort. Een lijst waaraan je zelf mogelijk nog andere klachten kunt toevoegen.
Yoga helpt je om bij jezelf te blijven en de klachten die je ervaart te onderzoeken. Door te oefenen en te mediteren, te ademen en mindful te zijn, ga je de verbinding herstellen tussen je lichaam, hart en hoofd.
Mijn passie ligt bij de mens; met de yoga-oefeningen kun je jezelf verrijken. Elk mens is uniek en heeft zijn eigen waarheid. Ik wil mensen zich bewust laten worden van hun eigenheid, eigen kracht en energie, en die mee laten nemen naar het dagelijkse leven. Het omzetten van de lessen, oefeningen, inzichten, gevoel, emotie naar het dagelijkse leven is een  proces wat iedereen kan leren.
Het gebruiken van het lichaam (ieder op zijn eigen manier), het voelen van het hart en het hoofd leegmaken zodat elke persoon er kan zijn voor zichzelf. Dan kun je er ook voor de ander zijn.

yin yoga

Yin yoga staat voor een zachte manier van yoga waarbij oefeningen lang worden vastgehouden zodat het diepere weefsel wordt aangeraakt.

hatha yoga

Hatha yoga is de klassieke vorm van yoga met oefeningen die elkaar sneller afwisselen maar in flow met elkaar zijn. In de lessen hatha seichushin yoga wisselen we ook naar onderdelen van do-in en seichushin, verwant aan de Saihatsu massage. Oefeningen bevatten ook onderdelen van martial arts.

actieve oudere hatha yoga

Actieve oudere hatha yoga is hatha yoga aangepast aan wat men kan, eventueel zittend op een stoel of bal.

Alle vormen van yoga maken dat je lichaam en geest soepel worden en dat je leert je adem te gebruiken. Het laten doorstromen van de energie in je lichaam, hart en hoofd komt in elke vorm van yoga aan bod. Elke les bestaat uit meditatie, oefeningen met ademen en mindful zijn en als laatste is er ontspanning.

De coachingsessies bestaan uit gesprekken en oefeningen doen om dichter bij jezelf te komen.
Vaak zijn alleen woorden niet voldoende om te voelen en te ervaren wat er is, waar je blokkeert, waar je mee zit, waar je tegenaan loopt. Als je taal en voelen combineert, kom je tot jezelf en bij jezelf. En leer je over jezelf en over de ander.

We werken met meditatie, yoga/ademoefeningen, soundhealing, opstellingen, contextueel en lichaamsgeriche gesprekken. Je gaat de verbinding met jezelf aan, je vindt jouw innerlijke kracht. Door middel van een stappenplan komen we tot een persoonlijke aanpak.
Intake (ongeveer een half uur) telefonisch of live is gratis.

programma en prijzen

Je meld je aan voor één of twee bepaalde lessen in de week. Maximaal aantal deelnemers per les is 8 personen.
Betaling is voor 10 lessen à 14,00 euro per les, via bank te voldoen 140,00 euro op NL86RABO0106026879 t.n.v. Centrum Santosha.
Ben je verhinderd? Laat het even weten. Een les kan altijd worden ingehaald na overleg.
Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen.

maandag

yin yoga
19.30 - 20.45 uur

dinsdag

actieve oudere hatha yoga
09.00 - 10.15 uur
10.45 - 12.00 uur

hatha seichushin yoga
20.30 - 21.45 uur

woensdag

hatha seichushin yoga
09.30 - 10.45 uur
19.30 - 20.45 uur

donderdag

hatha seichushin yoga
10.45 - 12.00 uur
19.30 - 20.45 uur

klankschalenreis

Elke laatste vrijdag van de maand.
Start om 19.30 uur. Duur circa 1,5 uur.
Aanmelden via app, mail of telefoon.
Kosten 20,00 p.p., contant te voldoen of per bank.
Maximaal aantal deelnemers 6 personen.

Klankschalen/soundhealing individueel 65,00.

individuele coaching

Op aanvraag.
Het intakegesprek is gratis.
Kosten voor coachingsessies: 90,00
Een sessie duurt 1,5 uur.

energetische healing

Als je open staat voor verandering in je leven, in je denken en je zijn, dan is een energetische healing een mogelijkheid om te herbronnen. Opnieuw voelen en ervaren van jouw energiebronnen en jouw energiebanen, én bewust ermee aan de slag gaan. Interesse? Neem voor meer informatie contact op met Lena.

Leny Thomassen

contact
Centrum Santosha
Julianastraat 58
6101 HJ Echt
0627015733

praktische info

Parkeren kan voor de deur en in de omliggende straten.
Je mag je eigen yogamat meenemen.
Draag gemakkelijke kleding, in laagjes, en neem sokken mee.
Lange haren draag je bij voorkeur in een staart.