Financiën

Nieuwsberichten van Ministerie van Financiën op Rijksoverheid.nl
 1. Internetconsultatie maatregelen belastingontduiking

  Het Ministerie van Financiën heeft naar aanleiding van de Panama Papers de internetconsultatie geopend over maatregelen gericht op het tegengaan van belastingontduiking.
 2. Verslag internetconsultatie Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn

  Met de instemming van de ministerraad hebben de minister van Financiën en de minister van Veiligheid en Justitie vandaag het verslag van de openbare internetconsultatie van het ontwerpwetsvoorstel Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn gepubliceerd.
 3. Overeenkomst met Indonesië over fiscale zekerheid voor fondsen en investeerders

  De Nederlandse overheid heeft met Indonesië een overeenkomst gesloten over de fiscale aspecten van het zogenoemde besloten fonds voor gemene rekening, een Nederlands investeringsvehikel. Deze 'Competent Authority Agreement' geeft fiscale duidelijkheid voor deze structuur waarbij vermogen wordt gebundeld, ook wel ‘asset pooling’ genoemd.
 4. Benoeming Else Bos tot directeur De Nederlandsche Bank

  Drs. Else Bos treedt volgend jaar juli toe tot de directie van De Nederlandsche Bank (DNB). Ze wordt als Voorzitter Toezicht eerstverantwoordelijk voor het toezichtbeleid van DNB. Haar portefeuille zal bestaan uit Toezicht Beleid, Toezicht Pensioenen en Toezicht Verzekeringen.
 5. Internetconsultatie ATAD1 geopend

  Het ministerie van Financiën heeft een internetconsultatie geopend voor de voorgenomen wijzigingen naar aanleiding van ATAD1 in de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 en de Invorderingswet 1990. ATAD1 biedt een harmonisatie ter bescherming van de grondslagen van de lidstaten. De voorziene ingangsdatum van deze wijzigingen is – kort gezegd – 1 januari 2019.