Financiën

Nieuwsberichten van Ministerie van Financiën op Rijksoverheid.nl
 1. Overlijden Frans Andriessen

  Op 22 maart 2019 overleed Frans Andriessen op 89-jarige leeftijd. Hij was minister in het kabinet Van Agt-I van 1977 tot 1980 (CDA). De minister en staatssecretaris van Financiën en de secretaris-generaal van het ministerie van Financiën reageren op zijn overlijden.
 2. Ministers nemen poolshoogte aan Europese oostgrens

  Een gevechtsrantsoen in het veld. Dat kregen de ministers Ank Bijleveld-Schouten (defensie) en Wopke Hoekstra (financiën) voorgeschoteld in Litouwen. De bewindspersonen waren daar voor een 2-daags bezoek aan de Nederlandse militairen van de enhanced Forward Presence (eFP). Met deze inzet geeft de NAVO een duidelijk signaal af aan Rusland. De 29 bondgenoten zijn solidair met elkaar en bereid om elkaar te verdedigen.
 3. Koning en minister Hoekstra brengen werkbezoek aan de Autoriteit Financiële Markten

  Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagmiddag 5 maart 2019 samen met minister Hoekstra van Financiën een werkbezoek gebracht aan de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Amsterdam. De AFM is als zelfstandig bestuursorgaan een autonome toezichthouder, waar de minister van Financiën politiek eindverantwoordelijk voor is.
 4. Resultaten toezichtsplan zzp’ers Belastingdienst

  De Belastingdienst maakt vandaag de resultaten bekend van het toezichtsplan arbeidsrelaties tussen zelfstandig ondernemers en opdrachtgevers. Het toezichtsplan richtte zich op het uitvoeren van bedrijfsbezoeken bij 104 opdrachtgevers. Resultaat is onder andere dat bij 12 bedrijven vervolgonderzoek wordt ingesteld en het vermoeden van kwaadwillendheid wordt onderzocht.
 5. Internetconsultatie wetsvoorstel ontmoedigen lenen eigen vennootschap van start

  Directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) die bovenmatig geld lenen bij hun eigen vennootschap moeten vanaf 2022 belasting betalen over leningen die uitstijgen boven 500.000 euro, eigenwoningschulden uitgezonderd. Over dit wetsvoorstel (Wet excessief lenen bij eigen vennootschap), dat in september vorig jaar al is aangekondigd, start het Ministerie van Financiën een internetconsultatie van 4 maart tot en met 1 april 2019.