Economische Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Economische Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Kabinetsreactie op Q-koorts adviezen

  Het kabinet zet in op behoud en versterking van kennis over Q-koorts zodat patiënten zo goed mogelijke zorg krijgen.
 2. Staatssecretaris Van Dam: 20 miljoen per jaar extra voor agrarisch natuurbeheer

  Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken stelt jaarlijks 20 miljoen euro extra beschikbaar voor agrarisch natuurbeheer. Het extra geld is bedoeld voor versterking van de biodiversiteit en het behoud van weide- en akkervogels in landbouwgebieden. Daarnaast komt er 10 miljoen euro per jaar bij voor de Brede Weersverzekering waardoor veel meer boeren en tuinders zich kunnen verzekeren tegen schade door extreme weersomstandigheden.
 3. Duidelijkheid over fosfaatrechten voor melkveehouders

  Staatsecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft het kortingspercentage vastgesteld waarmee vanaf volgend jaar de toedeling van het aantal fosfaatrechten aan melkveehouders wordt berekend. Ten opzichte van het aantal gehouden koeien op 2 juli 2015 zullen niet-grondgebonden melkveehouders 8,3% worden gekort op de hoeveelheid toegekende fosfaatrechten. Het fosfaatrechtenstelsel is een nieuw systeem waarmee de toename van de hoeveelheid fosfaat – als bestanddeel van mest - van melkvee wordt begrensd.
 4. Digitalisering communicatie maakt herziening postmarkt noodzakelijk

  Digitalisering biedt kansen voor economische groei zolang we daar goed op inspelen. Zo leidt steeds meer digitale communicatie ertoe dat we de regels voor de postmarkt op korte termijn moeten herzien. Om postbezorging betaalbaar en beschikbaar te laten zijn en aantrekkelijk te houden voor postbezorgende bedrijven, moeten fundamentele keuzes gemaakt worden. Bijvoorbeeld over het aantal bezorgdagen, tarieven en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking in bezorging. Dat blijkt uit een analyse van de postmarkt en een evaluatie van de Universele Postdienstverlening die minister Kamp van Economische Zaken vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
 5. Minister Kamp volgt advies regio voor hoogspanningsverbinding Rilland-Tilburg

  De minister van Economische Zaken heeft in afstemming met de minister van Infrastructuur en Milieu een keuze gemaakt voor het voorkeursalternatief voor de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg. Besloten is het advies van de regio op te volgen. Dit heeft minister Henk Kamp in een brief aan de Tweede Kamer vandaag bekendgemaakt.