Economische Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op Rijksoverheid.nl
 1. Benoeming bestuurslid Autoriteit Consument & Markt

  Drs. M. (Manon) Leijten wordt bestuurslid bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. De benoeming gaat in per 2 maart 2020.   
 2. Schiphol wint Kristalprijs 2019

  Royal Schiphol Group wint de Kristalprijs 2019, de prijs voor de meest transparante (MVO-)verslaggeving over het financiële jaar 2018. Schiphol eindigde met haar jaarverslag als hoogste op de ranglijst van de Transparantiebenchmark 2019. Juryvoorzitter Monika Milz gaf bij de uitreiking aan dat Schiphol op een heldere manier over duurzame thema’s rapporteert en daarbij ook transparant is over de verbeterpunten. De Kristalprijs is in 2010 ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).  
 3. Inschrijving tweede ronde proeftuinen aardgasvrije wijken in december van start

  Gemeenten kunnen weer deelnemen aan de tweede ronde proeftuinen aardgasvrije wijken. Vanaf 1 december tot 1 april 2020 kunnen zij hiervoor een aanvraag indienen.
 4. Kabinet kondigt programma Hernieuwbare Energieopwekking op Rijksvastgoed aan

  Het kabinet gaat aan de slag om snel het programma Hernieuwbare Energieopwekking op Rijksvastgoed uit te werken waarmee haar vastgoed wordt ingezet voor de productie van hernieuwbare energie. Het programma is geïnitieerd naar aanleiding van het Interdepartementale Beleidsonderzoek (IBO) Grondvergoeding Energievoorzieningen en beoogt een bijdrage te leveren aan de doelen voor duurzame energieopwekking uit het Klimaatakkoord.
 5. Digital Trust Center helpt ondernemers met Basisscan Cyberweerbaarheid

  Het Digital Trust Center (DTC) lanceert vandaag haar Basisscan Cyberweerbaarheid. Hiermee kunnen ondernemers zelf op een laagdrempelige manier in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren. Dit is hard nodig, één op de vijf bedrijven heeft jaarlijks te maken met een cyberincident dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data zoals klantgegevens of zelfs financiële schade. Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK):