Economische Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op Rijksoverheid.nl
 1. Onderzoek EZK: ‘Voer minimale snelheidseisen in voor mobiel internet’

  Door de invoering van minimale snelheidseisen kan Nederland ook op het gebied van mobiel internet koploper blijven. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is uitgevoerd. Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) krijgt in het rapport het advies om bij de aankomende veiling van frequenties voor bijvoorbeeld 5G in de dekkingsverplichting naast geografische eisen ook mobiele datasnelheid op te nemen.
 2. Vijf jaar MIT goed voor bijna een half miljard private investering in innovatie

  Sinds het begin van de MIT-regeling (Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) hebben Rijksoverheid (vanaf 2013) en de provincies (vanaf 2015) samen in totaal 255 miljoen geïnvesteerd in innovatie bij het mkb. De bedragen per jaar namen steeds toe. De gestimuleerde private investering – wat er door bedrijven aan R&D in de MIT-projecten is geïnvesteerd – is bijna twee keer zoveel: 458 miljoen. Meer dan 5000 unieke ondernemers hebben sinds 2013 gebruik gemaakt van de MIT-regeling. Dat maakte staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) vandaag bekend bij een evenement ter ere van vijf jaar MIT in Rotterdam.
 3. Minister-president Rutte en minister Wiebes spreken met scholieren over het klimaat

  Minister-president Rutte spreekt dinsdagmiddag 12 februari samen met minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat met een aantal scholieren over het klimaatbeleid. De scholieren van Youth for Climate organiseerden afgelopen week een demonstratie in Den Haag om aandacht te vragen voor het klimaat.
 4. Meer buitenlandse bedrijven investeren in Nederland: 10.000 extra banen

  372 buitenlandse bedrijven zoals Giant, Timberland en DAZN zorgden in 2018 voor 9.847 extra banen in Nederland. Samen waren deze bedrijven goed voor 2,85 miljard euro aan investeringen in onze economie. Deze banen en investeringen zijn binnengehaald door het collectief Invest in Holland dat bestaat uit de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), het agentschap voor buitenlandse investeringen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), haar regionale partners en Nederland Distributie Land. Een jaar eerder, in 2017, investeerden 357 bedrijven 1,67 miljard euro in ons land.
 5. Drie miljoenste glasvezelaansluiting Nederland aangelegd

  De drie miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland is vandaag gerealiseerd in het Gelderse Aalten. Voor deze mijlpaal sluit staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) zelf zorgboerderij De Neeth aan op snel internet via het netwerk van Glasvezel buitenaf. Het kabinet heeft als doel gesteld dat álle Nederlanders in 2023 over snel vast breedbandinternet (minimaal 100 Megabit per seconde) beschikken.