Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Minister-president Rutte bezoekt minister-president Sipilä van Finland

  Minister-president Rutte spreekt op dinsdag 19 februari 2019 in Helsinki met de Finse minister-president Sipilä. In het gesprek wordt vooruitgeblikt op het aanstaande Finse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie in de tweede helft van dit jaar. Op de agenda staan actuele Europese zaken zoals Brexit, migratie, klimaat, de Eurozone en de Europese meerjarenbegroting en - in aanloop naar de top in Sibiu in mei - de toekomst van Europa en de strategische agenda.
 2. Minister-president Rutte bezoekt Muziekcentrum van de Omroep

  Minister-president Rutte brengt donderdag 14 februari een bezoek aan het rijksmonumentale studiocomplex Muziekcentrum van de Omroep (MCO) in Hilversum. Hij woont daar onder andere repetities bij van het Metropole Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Ook sluit hij aan bij een muziekles voor kinderen van muziekschool Globe.
 3. Minister-president Rutte en minister Wiebes spreken met scholieren over het klimaat

  Minister-president Rutte spreekt dinsdagmiddag 12 februari samen met minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat met een aantal scholieren over het klimaatbeleid. De scholieren van Youth for Climate organiseerden afgelopen week een demonstratie in Den Haag om aandacht te vragen voor het klimaat.
 4. Minister-president Rutte en minister Van Nieuwenhuizen op handelsmissie naar Vietnam

  Minister-president Rutte en minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat reizen tussen 7 en 12 april 2019 af naar Vietnam voor een handelsmissie.
 5. Minister-president Rutte bezoekt bedrijven en sociale projecten in Amsterdam

  Minister-president Rutte bezoekt woensdag 6 februari diverse bedrijven en sociale projecten in Amsterdam. De dag staat in het teken van technologie, innovatie en sociaal ondernemerschap.