Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Minister-president Rutte ontvangt aankomend ER-voorzitter Michel

  Minister-president Rutte ontvangt woensdag 20 november 2019 aankomend voorzitter van de Europese Raad Michel voor een werkdiner op het Catshuis. Tijdens de ontmoeting wordt onder meer vooruitgeblikt op actuele Europese dossiers ter voorbereiding van de Europese Raad van december.
 2. Minister-president Rutte ontvangt minister-president Ratas van Estland

  Minister-president Rutte ontvangt woensdag 20 november 2019 minister-president Ratas van Estland. Tijdens het overleg in het torentje zal in de aanloop naar de Europese Raad van december onder meer gesproken worden over de EU-begroting, klimaat en het Europees extern beleid.
 3. Kabinet neemt maatregelen voor natuur, bouw en infrastructuur

  Met een pakket maatregelen zet het kabinet vandaag nieuwe stappen om de stikstof- en PFAS-problematiek op te lossen en de natuur te herstellen. Het versneld herstellen en versterken van de natuur is een voorwaarde om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Door de maximumsnelheid op autosnelwegen overdag te verlagen naar 100 km/u, de ammoniakuitstoot via veevoer te verlagen en de bestaande uitbreiding van de warme saneringsregeling voor de varkenshouderij, daalt op korte termijn de neerslag van stikstof in de natuur. Nu en bij volgende maatregelen is het uitgangspunt dat 30 procent van deze verminderde stikstofneerslag ten goede komt voor de versterking van de natuur, 70 procent kan naar nieuwe ontwikkelingen. Het versneld herstellen en versterken van de natuur is een voorwaarde om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken.
 4. Minister-president Rutte en minister Schouten spreken met boeren over stikstofproblematiek

  Minister-president Rutte en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit spreken woensdag 13 november op het Catshuis met een delegatie van boeren over de gevolgen voor agrarische bedrijven van het ongeldig verklaren door de Raad van State van vergunningverlening op basis van het Programma Aanpak Stikstof.
 5. Minister-president in gesprek met bouwers over stikstof en PFAS

  Minister-president Rutte, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en minister Van Veldhoven voor Milieu en Wonen ontvangen dinsdag 12 november vertegenwoordigers van bouwondernemingen en bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw (GWW) op het Catshuis.