Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Minister-president Rutte houdt toespraak in het Europees Parlement

  Op uitnodiging van voorzitter Tajani van het Europees Parlement houdt minister-president Rutte op woensdag 13 juni in het Europees Parlement in Straatsburg een toespraak over de toekomst van de Europese Unie. Na zijn toespraak gaat de minister-president in debat met de leden van het Europees Parlement.
 2. Reactie minister-president Rutte na gesprek met nabestaanden MH17

  'Zojuist heb ik in het Torentje gesproken met nabestaanden van de MH17 ramp. Dit keer ging het over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het aansprakelijk stellen van Rusland voor zijn aandeel in het neerhalen van vlucht MH17.'
 3. Minister-president Rutte en staatssecretaris Van Veldhoven op werkbezoek in het kader van de circulaire economie

  Minister-president Rutte en staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat bezoeken woensdag 30 mei 2018 in het kader van de circulaire economie het Edge Olympic gebouw van vastgoedbedrijf EDGE Technologies en Denim City van de Denim Innovatie Campus in Amsterdam. De minister-president en staatssecretaris worden op beide plekken rondgeleid en spreken met bestuurders, ondernemers en medewerkers over de kansen die de circulaire economie biedt.
 4. Handelsmissie India levert 170 miljoen euro op

  De handelsmissie naar India heeft nu al naar schatting 170 miljoen euro aan contracten opgeleverd tussen Nederlandse en Indiase bedrijven en organisaties. Minister-president Rutte was deze week samen met de ministers Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Schouten (Landbouw), Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Bruins (Medische Zorg en Sport) en zo’n 130 bedrijven en organisaties in het Zuid-Aziatische land. Daarmee was het de grootste Nederlandse handelsmissie ooit naar India.
 5. Nederlands-Belgisch regeringsoverleg

  Op 29 mei 2018 komen in Brussel afvaardigingen van de Nederlandse en Belgische regeringen bijeen voor het zogenoemde Thalassaoverleg. Dit overleg heeft als doel de grensoverschrijdende samenwerking verder te versterken en illustreert de hechte band tussen beide landen. Het is de vierde keer dat Nederland en België op deze manier samenkomen. Het Thalassaoverleg dankt zijn naam aan het schip waar het overleg in 2003 voor het eerst plaatsvond.