Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Minister-president Rutte ontvangt Belarussische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja

  Minister-president Rutte ontvangt donderdag 19 november 2020 de Belarussische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja. Het gesprek staat in het teken van de voortdurende crisis in Belarus en de laatste ontwikkelingen op dat gebied. Zij zullen onder meer spreken over de inzet van Nederland, samen met EU-partners, om te komen tot een vreedzame oplossing van de crisis in het land.
 2. Vlaams-Nederlandse regeringstop dit jaar virtueel

  Minister-president Rutte heeft woensdag 4 november 2020 een virtuele ontmoeting met minister-president Jambon van Vlaanderen. Het overleg tussen beide ministers-presidenten vindt plaats in het kader van de Vlaams-Nederlandse regeringstop.
 3. Minister-president Rutte ontvangt EC-voorzitter Von der Leyen

  Op vrijdag 23 oktober ontvangt minister-president Rutte de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen op het ministerie van Algemene Zaken in Den Haag. Het gaat om een informele consultatie over ontwikkelingen op actuele dossiers zoals de bestrijding van het coronavirus, Brexit en klimaat.
 4. Meer regio’s met maatregelen om het coronavirus in te dammen

  Het kabinet kondigt in nauwe samenwerking met 8 veiligheidsregio’s extra maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen gaan in op zondag 27 september, 18:00 uur.
 5. Persconferentie 18 september: Nieuwe regionale maatregelen om het virus in te dammen

  Let op, dit nieuwsbericht is van 18 september. Lees meer informatie over de Nederlandse maatregelen tegen het coronavirus. Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met 6 veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september, 18:00 uur. Lees het nieuwsbericht van 18 september in eenvoudige taal.