Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Den Haag klaar voor Prinsjesdag

  De Haagse vervoersmaatschappij HTM treft vanochtend de laatste voorbereidingen voor een veilige doorgang voor de Glazen Koets later vandaag. Een zogeheten breeuwploeg legt tussen half 10 en 11 uur speciale touwen in de tramrails. Hierdoor kunnen de rijtuigen en de paarden gemakkelijker over de rails in de Haagse binnenstad rijden.
 2. Prinsjesdag: kabinet presenteert de plannen voor 2018

  Vandaag is het Prinsjesdag. Lees alles over de Miljoenennota, de Glazen Koets en de Troonrede in het onderwerp Prinsjesdag.
 3. Paarden en ruiters oefenen voor Prinsjesdag

  Op het strand van Scheveningen hebben militairen maandagochtend de jaarlijkse strandoefening gehouden. Voor het Kurhaus oefenden de leden van de Cavalerie Ere-Escorte met hun paarden die dinsdag meelopen in de koninklijke rijtour.
 4. Minister-president Rutte en ministers Koenders en Ploumen bij opening 72e Algemene Vergadering VN

  Minister-president Rutte neemt van 19 tot en met 21 september deel aan de opening van de 72e Algemene Vergadering van de VN (AVVN) in New York, minister Koenders van Buitenlandse Zaken van 17 tot en met 23 september en minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 17 tot en met 22 september.
 5. Koning en minister Plasterk bezoeken Curaçao (2)

  Zijne Majesteit de Koning en minister Plasterk van Koninkrijksrelaties arriveren zondag 10 september 2017 op Curaçao. Ze worden ontvangen door de gouverneur van Curaçao, mevrouw George-Wout.