Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Minister-president Rutte spreekt minister-president Laschet van Noordrijn-Westfalen

  Minister-president Rutte spreekt dinsdag 26 mei via een videoconferentie met minister-president Laschet van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.
 2. Corona-aanpak: de volgende stap

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.
 3. Minister Ollongren weer viceminister-president

  Koning Willem-Alexander heeft vandaag, op voordracht van de minister-president, besloten drs. K.H. Ollongren met ingang van 14 mei 2020 weer te belasten met de hoedanigheid van viceminister-president.
 4. Benoeming secretaris-generaal bij het ministerie van Algemene Zaken

  Drs. G.J. (Gert-Jan) Buitendijk wordt secretaris-generaal bij het ministerie van Algemene Zaken. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 september 2020.
 5. Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

  Let op: de datum van dit nieuwsbericht is 6 mei 2020. Lees de actuele informatie over de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus.  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.