Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Minister-president Rutte houdt Europa-lezing bij de Bertelsmann Stiftung in Berlijn

  Minister-president Rutte houdt op vrijdag 2 maart 2018 een lezing over de Europese Unie bij de Bertelsmann Stiftung in Berlijn. In zijn lezing gaat de minister-president in op de meerwaarde die samenwerking tussen Europese landen heeft. De lezing is een mogelijkheid om de Nederlandse posities op actuele Europese thema’s in samenhang over het voetlicht te brengen.
 2. Minister-president Rutte bezoekt Britse premier May

  Minister-president Rutte brengt woensdag 21 februari 2018 een bezoek aan minister-president May van het Verenigd Koninkrijk. Tijdens de lunchontmoeting wordt onder meer gesproken over de politieke en economische banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk en de actuele Europese agenda.
 3. Minister-president stelt vlaginstructie vast vanwege uitvaart oud-premier Lubbers

  In verband met de uitvaart van de heer R.F.M. Lubbers heeft minister-president Rutte een vlaginstructie vastgesteld. Hij heeft alle instituties van de Rijksoverheid en mede-overheden verzocht op dinsdag 20 februari vanaf hoofdgebouwen de Nederlandse vlag halfstok te voeren.
 4. Minister-president Rutte bezoekt bondskanselier Merkel

  Minister-president Rutte brengt maandag 19 februari een bezoek aan bondskanselier Merkel in Berlijn. In aanloop naar de informele Europese Raad van 23 februari spreken de minister-president en de bondskanselier tijdens een werkdiner over actuele onderwerpen op de Europese agenda.
 5. Mededeling Rijksvoorlichtingsdienst namens de familie Lubbers

  De begrafenis van oud-premier Ruud Lubbers zal op dinsdag 20 februari plaats hebben in Rotterdam. Voorafgaand aan de begrafenis in familiekring, is er om 12.00 uur een herdenkingsdienst in de Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 307. Die dienst is uitsluitend voor genodigden.