Algemene Zaken

Nieuwsberichten van Ministerie van Algemene Zaken op Rijksoverheid.nl
 1. Minister-president spreekt met Oostenrijkse bondskanselier Kurz

  Minister-president Rutte heeft in Den Haag gesproken met de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz. Lees hieronder zijn verklaring na afloop van het gesprek.
 2. Minister-president ontvangt Chinese premier Li Keqiang

  Minister-president Rutte heeft de Chinese premier Li Keqiang ontvangen op het Binnenhof voor zijn tweedaagse bezoek aan Nederland. Lees hieronder de verklaring van de minister-president.
 3. Minister-president Rutte ontvangt Bondskanselier Kurz van Oostenrijk

  Minister-president Rutte ontvangt maandag 15 oktober 2018 bondskanselier Kurz van Oostenrijk. In aanloop naar de Europese Raad later die week spreken de minister-president en de bondskanselier over onderwerpen op de Europese Agenda, waaronder Brexit en migratie.
 4. Officieel bezoek president Oostenrijk

  De president van de Republiek Oostenrijk, Alexander van der Bellen, brengt op woensdag 14 november 2018 een officieel bezoek aan Nederland. Hij wordt daarbij vergezeld door zijn echtgenote, mevrouw Doris Schmidauer. De president wordt onder meer ontvangen door Zijne Majesteit de Koning, minister-president Rutte en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. Het bezoek staat in het teken van de verdere versterking van de brede relatie tussen Nederland en Oostenrijk.
 5. Koning en Koningin en minister-president bij afscheid vice-president Raad van State

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn woensdag 31 oktober aanwezig bij de buitengewone vergadering van de Raad van State ter gelegenheid van het afscheid van vice-president Donner. De vergadering vindt plaats in de Volle Raadszaal van het gebouw van de Raad van State aan het Binnenhof in Den Haag.