1. Amalia diep door de knieën voor Spaans koningspaar bij slotonderdeel staatsbezoek
    met video

    Amalia diep door de knieën voor Spaans konings­paar bij slotonder­deel staatsbe­zoek

    Prinses Amalia maakte twee onvervalste reverences voor de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia bij het afsluitende onderdeel van hun staatsbezoek aan Nederland. Aan het einde van het eerste staatsbezoek waarbij Amalia (20) een rol had, maakte ze kniebuigingen voor het Spaanse koningspaar, dat hoger in rang staat dan zij. Over die eerste rol bij een staatsbezoek zei de prinses ‘ontzettend genoten’ te hebben. ,,Erg dierbaar om dit met m’n ouders te kunnen doen.’’
    Amsterdam
  1. Camerabeelden tonen ‘ontvoering’ in amateurvoetbal: supporters kapen mascotte uit kantine van grote rivaal
    Met video

    Camerabeel­den tonen ‘ontvoering’ in amateur­voet­bal: supporters kapen mascotte uit kantine van grote rivaal

    Een ludieke actie in het amateurvoetbal houdt de gemoederen flink bezig onder de rook van Den Haag. In aanloop naar de Westlandse derby tussen tweedeklassers SC Monster en Verburch hebben supporters van eerstgenoemde club een levensgrote pop van Verburch ‘gekidnapt’. Op beelden is te zien hoe vijf mannen in overall met de clubkleuren de vijandige kantine betreden en de pop ontvoeren.
    Poeldijk, Monster
  1. Voetbalpodcast | ‘Feyenoord heeft de beker niet nodig om het seizoen kleur te geven’

    Voetbalpod­cast | ‘Feyenoord heeft de beker niet nodig om het seizoen kleur te geven’

    Volop bekervoetbal komend weekend met de Nederlandse bekerfinale en de halve finales in de Engelse FA Cup, PSV heeft plannen om het stadion uit te breiden en is de Premier League te zwaar voor de voetballers, waardoor clubs in de Champions League vroegtijdig sneuvelen? In de AD Voetbaldpodcast neemt Etienne Verhoeff het door met Rik Elfrink, blikt Mikos Gouka vooruit op de bekerfinale en vertelt Geert Langendorff over het Engelse voetbal.
  2. Kamer wil verbod private investeerders in de zorg, formerende partijen tegenover elkaar

    Kamer wil verbod private investeer­ders in de zorg, formerende partijen tegenover elkaar

    De Tweede Kamer wil af van commerciële investeerders in de gezondheidszorg die vooral uit zijn op het maken van winst. Een meerderheid had zich al eerder uitgesproken voor een verbod op deze private praktijken, onder meer in de huisartsenzorg, omdat de patiënten er nadeel van kunnen ondervinden. Maar demissionair zorgminister Conny Helder wil geen verbod omdat private investeringen de zorg ook ten goede kunnen komen. Bovendien levert een verbod volgens haar juridische risico’s op, concludeert ze uit een onderzoek dat ze liet uitvoeren.