Home

Op 24 maart 2024 om 16:00 uur organiseert fanfare Concordia uit Middelstum een try-out ter voorbereiding op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen 2024 in de Hoeksteenkerk Middelstum. Naast Concordia zijn ook CMV Oranje Grootegast, MV Sereno Baflo en CMV Wubbenus Jacobs uit Arum te beluisteren.

Op zaterdag 6 april vinden in de Lawei te Drachten de de Open Nederlandse Fanfarekampioenschappen plaats. In het kort: elke divisie speelt een verplicht werk dat wordt beoordeeld door een vakjury. De winnaar mag zich een jaar lang kampioen noemen binnen zijn eigen divisie. 

Ook fanfare Concordia neemt dit jaar weer deel in de eerste divisie. Op de lessenaar staat het werk Mantra van componist Thomas Doss. Bijzonder detail: dit werk is speciaal voor Concordia gecomponeerd ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum in 2019. De leden zijn er bijzonder trots op dat dit werk als testpiece is geselecteerd. Onder leiding van dirigent Richard Visser is het orkest al vanaf het begin van dit jaar aan het werk met deze eigentijdse compositie gebaseerd op psalm 150 dat voor Concordia een bijzondere betekenis heeft. Nu het ONFK aanstaande is, is het tijd het werk ook enkele malen voor publiek uit te voeren. 

Naast Concordia zijn ook Oranje uit Grootegast (eerste divisie), Sereno uit Baflo (vierde divisie) en Wubbenus Jacobus uit Arum te beluisteren. 
Nieuwsgierig? We zien u graag op 24 maart in de Hoeksteenkerk, Burchtstraat 23 in Middelstum. De toegang is gratis, het concert begint om 16:00 uur, de zaal gaat open om 15:45 uur.

Op 27 januari om 19:30 uur vindt in de Immanuelkerk aan het Overwinningsplein in Groningen een HaFaBra-concert plaats. Een gecontinueerde samenwerking tussen Gruno’s Postharmonie, Martini Brassband (beiden uit “stad”) en fanfare Concordia uit Middelstum.

Als het op blaasmuziek aankomt, heeft Nederland een rijke traditie. Vrijwel elk dorp heeft wel een of meerdere muziekverenigingen. Traditioneel kennen we in Nederland de harmonie, de fanfare en de brassband. Tijdens het concert op 27 januari willen de drie organiserende verenigingen het publiek graag voor de derde keer kennis laten maken met deze verschillende vormen.

Gruno’s Postharmonie uit stad Groningen is in 1911 opgericht en daarmee de nestor van het gezelschap. De vereniging speelt in de 1e divisie (hoogste amateurniveau) en staat onder leiding van Peter Kleine Schaars.

De eveneens uit stad Groningen afkomstige Martini Brassband is de benjamin van de avond. Toch is ook dit orkest alweer ruim 50 jaar oud en daarmee een vaste waarde in het Groninger cultuurlandschap. Het orkest staat onder leiding van Rieks van der Velde en komt uit in de 2e divisie.

De fanfare van Concordia Middelstum komt uit in de 1e divisie en staat onder leiding van Richard Visser. Deze vereniging is inmiddels alweer ruim 100 jaar oud maar nog altijd springlevend.

Tijdens deze avond zullen de verenigingen diverse werken ten gehore brengen die specifiek geschreven of gearrangeerd zijn voor het type orkest. Hoewel het publiek zeker verschillen zal waarnemen zal het plezier in muziek maken bij alle verenigingen zichtbaar zijn. Dat is uiteindelijk wat ze alle drie verbindt.

De toegang tot dit concert is gratis! Ter bestrijding van de onkosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Trouwe leden zijn belangrijk. Ze zijn een stabiliserende factor en vormen zo de ruggengraat van een vereniging. Het is dan ook niet voor niks dat we onze jubilarissen graag in het zonnetje zetten, zoals onlangs na afloop van ons kerstconcert Sterren Stralen. Onze voorzitter Alexander Zuidhof mocht maar liefst drie keer een KNMO-insigne uitreiken voor 40 jaar muzikant en zelfs een voor 50 jaar. 

Deze bijzondere eer viel te beurt aan Gonnie Wieringa (50 jaar muzikant), Henry Koning (40 jaar muzikant), Anita Koning (40 jaar muzikant) en Henk van Heuveln (40 jaar muzikant). De jubilarissen werden een voor een naar het podium geroepen in de Hoeksteenkerk. De voorzitter stond kort stil bij hun verdiensten voor de vereniging en roemde hun inzet gedurende al die jaren. Na het opspelden van de decoraties werd het heugelijke feit onderstreept met het overhandigen van een fraaie bos bloemen.

We feliciteren de jubilarissen en hopen natuurlijk nog vele jaren van hen te mogen genieten.

20231209 225021

20231209 224213

20231209 224415

20231209 224535

20231209 224616

20231209 224835

Op 9 december 2023 om 20:00 uur geeft fanfare Concordia Middelstum haar jaarlijkse kerstconcert Sterren Stralen in de Hoeksteenkerk van Middelstum . Thema dit jaar is "Alles is kerst". Te gast is het creatieve gezelschap De Omniband

Het kerstconcert "Sterren Stralen" van Christelijke Fanfare Concordia uit Middelstum is al vele jaren een begrip in de aanloop naar kerst. Een avond gevuld met kerstmuziek, unieke solisten en een sfeervol aangeklede en uitgelichte Hoeksteenkerk vormen de perfecte opmaat naar de kersttijd.

Aan het thema van 2023 "Alles is kerst" wordt onder meer invulling gegeven door een uniek muzikaal gezelschap. De Omniband bestaat uit Jochem van Hoogdalem, Douwe Nauta en Sander Borst. Ze leerden elkaar kennen bij het Ricciotti ensemble, een broedplaats voor muzikanten die alles nèt een beetje anders willen. Geïnspireerd door onder andere de Wëreldbänd (thans Släpstick), Mini & Maxi en the Ashton Brothers hebben zij in 2022 hun eerste muziektheatervoorstelling gemaakt waarin ze gezamenlijk zo’n 25 instrumenten bespelen. Tijdens Sterren Stralen 2023 zullen zij zowel solistisch als samen met Concordia laten zien wat ze in huis hebben.

Naast de Omniband is natuurlijk ook de fanfare te horen die een selectie aan bekende en minder bekende kerstmuziek te gehore zal brengen. Concordia staat onder leiding van haar vaste dirigent Richard Visser. De presentatie is in handen van Douwe Kool.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van Concordia, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (beperkt) aan de zaal. Kaarten kosten €12,50, donateurs betalen 10. Meer informatie over dit concert vindt u op www.mvconcordia.nl.

Voorjaarsactie- voorkant

Dit voorjaar komt Concordia met een speciale voorjaarsactie! Hoe heerlijk is het om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Wij zorgen voor een gezonde bodem! In samenwerking met onze leverancier PlantenZand zorgen wij ervoor dat u de bloemetjes weer buiten kunt zetten. Daarnaast ondersteund u met deze actie finanieel Fanfare Concordia.

Via ons online bestelformulier kunt u uw bestelling plaatsen. Na het bestellen kunt u direct betalen. Betaal middels een QR code of maak het bedrag over naar ons rekeningnummer. Wilt u nu bestellen ga dan naar www.mvconcordia.nl/voorjaar

Op zaterdag 6 mei zullen we u bestelling thuis bezorgen. We bezorgen in de dorpen Middelstum, Huizinga, Toornwerd en Westerwijtwerd. Overige dorpen kan in overleg. Geef dit dan even aan in het opmerkingen veld bij uw bestelling. 

Ook geven we u graag nog wat tips om de producten goed te kunnen verwerken.

WhatsApp Image 2023 04 19 at 13.40.52